Skip to content

A Honvédkórház babáinak is ajándékoztunk babafészek csomagokat 2.508.145 Ft értékben

Hatalmas összefogással gyűlt össze az az összeg, amiből a MH Egészségügyi Központ Honvédkórház Perinatális Intenzív Centruma (PIC) számára is adományozhattunk a koraszülött babák fizikai és idegrendszeri fejlődését segítő babafészek csomagokat. Adományunkat 2022. január 25-én adtuk át a főigazgató, Prof. Dr. Wikonkál Norbert Miklós és a PIC osztály jelenlétében.

Elmondhajtuk, hogy az egyik legjobb hangulatú átadáson vagyunk túl, az orvosok, nővérek hatalmas örömmel fogadták a Plüss Kommandó babafészkeit, Prof. Dr. Wikonkál Norbert Miklós igazgató kedves szavakkal köszönte meg az adományt és természetesen a koraszülött osztály dolgozóinak munkáját!

Azonban mindez nem valósulhatott volna meg a közösségünk nélkül! Köszönjük mindenkinek, aki akár csak egy kávé árával támogatott! Sok pici hős fejlődését segíti az adományunk, ők mostantól végre nyugalomban, kiegyensúlyozottabban fejlődhetnek.

És ezzel kapcsolatban van még egy jó hírünk: a Honvédkórház számára érkezett adomány összegéből még maradt annyi, hogy egy speciális eszközzel is meg tudjuk majd lepni a kórházat. Ez az eszköz a babák számára infúzión keresztül adagolt gyógyszer őrlésére szolgál, ára 250.000 Ft.

Mire jó a babafészek csomag?

A babafészkek, plüss ölelő kéz, babatámasztó, plüss szemvédő és inkubátor takaró az anyaméhhez hasonló körülményeket teremtenek, így a túl korán megszületett babák nyugodtabbak, csökken az őket érő stressz. A babafészek fizikai határokat szab a babának, akárcsak a mama pocakja, a babatámasztó révén a pici az anyaméhben felvett pózt (C-alak) meg tudja tartani, a takaró és szemvédő pedig a félhomályt biztosítják számára. A babafészek átkötő sál pedig finoman nyomást gyakorol a babára, olyan érzést keltve, mintha anya a karjaiban tartaná őt. A plüss ölelő kezek szintén az édesanya ölelő karjait imitálja és megnyugtatja a babát.

Minden textil termék új fejlesztés, amiket a legújabb szakmai protokoll, a FINE képzés alapján valósítottunk meg Dr. Nádor Csaba neonatológus főorvos (Semmelweis Egyetem szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői Úti PIC) és Nagy Lívia egykori gyermekápoló, nemzetközileg is ismert szakember segítségével, aki részt vett a WHO és az UNICEF által készített, a kisbabák fejlesztéséről szóló kiadvány elkészítésében is.

A klasszikus babafészkek mellett átadtunk még speciális szétszedhető, tépőzárral nyitható-zárható és méretre állítható babafészket is. Ezek mind segítik az orvosok és nővérek munkáját, könnyebbé és hatékonyabbá teszik a koraszülött babák ellátását.

A speciális ultrahangozáshoz használható sapkák lehetővé teszik, hogy a sapkát ne kelljen levenni a vizsgálat idejére, így a picik érzékeny fejét nem kell mozgatni és felesleges veszélynek kitenni őt.

A CPAP lélegeztető géphez készült sapka tartja a gép csövecskéit, így a baba nem gabalyodik bele.

A babák fejlődését segítő textileken felül adományoztunk még szoptatós párnákat is, amik jelentősen megkönnyítik az édesanyáknak a baba etetését és a pici kényelmesen a megfelelő pózban és távolságban tartható. A szoptatós párnát Bocskainé Irci IBCLC laktációs (=szoptatási) szaktanácsadó és csecsemős nővér is ajánlja az édesanyák számára, függetlenül attól, hogy időre vagy túl korán megérkezett babáról van szó. 

A szoptatós párna tehát egy praktikus és hasznos eszköz, amit már a Plüss Kommandó jótékonysági webshopjából is meg lehet venni. Ezzel a koraszülött babákat is segíted, hiszen a bevételt visszaforgatjuk és babafészek csomagok adományozására fordítjuk!

Egy megosztás is nagy segítség!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Magyarországi koraszülött és újszülött osztályok térképe