Skip to content

A Kommandós Mikulás 3000 gyermeket lepett meg ajándékokkal és élményekkel

2022. decemberében is mosolyt csaltunk 3000 mélyszegénységben élő, rászoruló, hajléktalan óvodás gyermek arcára, akiket ajándékokkal leptünk meg. Finom csokikat, édességeket, szaloncukrot, játékokat, illetve samponokat, tusfürdőket, szappanokat ajándékoztunk a gyermekeknek. A tisztálkodó szereket a ROSSMANN Magyarország Kft. és a BOSCOLO HOTEL biztosította, amit hálásan köszönünk a gyermekek nevében. 

És természetesen a Mikulás-buli sem lenne igazi fellépők nélkül! Idén JUHOS ZSÓFI, YA OU, KRISZ RUDI, ASHARTI SZABÓ ANDREA és MISS BEE (Bestiák) csinált szuper hangulatot a sulikban és a POLGÁRI MAZSORETT ÉS TÁNCEGYÜTTES táncolt. 

Köszönjük szépen, hogy eljöttetek!

Miért indul útnak a Kommandós Mikulás minden decemberben? 

Tudjátok, micsoda öröm látni, ahogy a gyermekarcok felragyognak? Ahogy a várakozó szemek felcsillannak? Látni, érezni, tapintani az örömet, a vidámságot, hálát azoktól a gyermekektől, akik olyan körülmények között élnek, hogy még a meleg étel, egy szerető ölelés is kincs számukra – hát ezért megható és örömteli a Mikulás Hadművelet.

Sajnos rengeteg hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő óvodás és iskolás gyermek kiscipője maradna üresen Mikulás napján. A Plüss Kommandó pedig MINDEN gyermeknek szeretne az őrangyala lenni, ezért robin hoodosan, humorosan, vidáman partybuszra ülünk és viszünk ajándékkal teli zsákunk oda, ahol szükség van, adományt hozunk onnan, ahol anyagi jólét van, de cserébe viszünk zenét, táncot, vidámságot.

Ezzel egyúttal önzetlenségre és arra tanítjuk a gyermekeket, hogy segíteni és jótékonykodni jó érzés, adni menő. Ha felnőnek, jó eséllyel szívesen segítenek majd másokon. Ha pedig egy összetartó társadalom épül, kialakul egy védőháló, ami fenntart mindenkit. Ezzel hatunk a jövő generációira.

Tehát, nem csak a koraszülött babáknak segítünk, hanem minden gyermeknek, akinek segítségre van szüksége és közben tanítunk is! 

Megható szeretet és példamutatás a Mátrix iskola diákjaitól

A MÁTRIX Oktatási Központ diákjai fantasztikusak voltak, az igazgatóság és a gyermekek meglepték a Plüss Kommandót, sőt, magát a Mikulást is! Tárt karokkal fogadtak, ajándékokkal a kezükben, az ajándékcsomagokba üzeneteket rejtettek, amiket ének és dal kíséretében adtak át nekünk. Fantasztikus élmény volt, köszönjük!

A kis üzenetek írását pedig mi kértük tőlük tanításképpen: hiszen lesz olyan hátrányos helyzetű, nehéz sorsú gyermek, aki most kapja majd élete első ajándékát! “Üzenj neki valamit!” – erre buzdítottuk a fiatalokat.

És ők még minket is megleptek kedvességükkel!

Ahogy álltak, ajándék dobozokkal a kezükben, mosollyal az arcukon… leírhatatlan érzést keltett bennünk, köszönjük!

Milyen forrásból biztosítjuk a Mikulás csomagokat?

A Facebookon indítottunk adománygyűjtő programot, aminek keretében közel 1.000.000 Ft gyűlt össze utalásokból és PayPalon. Köszönjük az önzetlen támogatást mindenkinek!

Sok-sok csomagot kaptunk egyéni felajánlóktól is, nekik hálásan köszönjük a segítséget!

A Plüss Kommandós csapat mindent megtett, hogy 3000 gyermeknek tudjanak mosolyt csalni arcára, hatalmas összefogással, a közösségünk erejével dolgoztunk. Sajnos most mind a 3000 gyermeknek nem sikerült adni Mikulás-csomagot, viszont olyan sok “ráadás” adomány érkezett, például pólók, tusfürdők, szappanok a ROSSMAN Magyarországtól és a BOSCOLO HOTELTŐL, hogy mégiscsak sikerült meglepnünk valamivel 3000 gyermeket Mikulás alkalmával.

És akinek jutott Mikulás-csomag, az nagyon boldog volt, mert az ajándékcsomagok mellett hatalmas, felejthetetlen élményt is kapott!

100 kommandós póló ajándékba

Közel 100 Plüss Kommandós pólót ajándékoztunk a gyerekeknek a csokik mellé. Köszönjük szépen a támogatást a Los Polos – Digitális Póló Nyomtatás-nak, akik a pólók nyomtatásával járultak hozzá a rászoruló gyermekek megsegítéséhez!

Köszönjük segítő önkénteseinknek, hogy velünk voltak hajnali 4-től késő éjszakáig

Nem jöhetett volna létre a Mikulás Hadművelet önkénteseink, fotósaink, videósaink nélkül sem. Volt, aki hajnali 4-kor kelt, hiszen csapattagjaink több városból utaztak fel, hogy segítsenek. Volt, aki Nagykanizsáról érkezett és késő éjszaka ért haza, hiszen egész nap robogtak velünk a Party buszon és pakoltak, segítettek, ahol szükség volt. 

Köszönjük hős kamerás embereinknek, Mészáros Renátónak, Simon Sebestyénnek és

Szágos Dominiknak, akik fáradhatatlanul fényképeztek, drónnal videóztak!

A Plüss Kommandós fiataloknak is hálásan köszönjük, akik csomagokat számoltak, pakoltak, táncoltak és ezért kitüntetést is kaptak és sok-sok szakmai órát is igazoltunk nekik. hiszen a fiatalok reggeltől estig velünk voltak és segítettek, amiben csak tudtak. 

A Pajzs Védő csapat most is kitett magáért: gyűjtöttek, ajándékot hoztak és a buszon sok apró, mégis fontos feladatot láttak el, rengeteg csomagot számoltak, közben pedig mindenkinek fülig ért a szája, tele voltunk energiava, mindenki jól érezte magát, miközben serényen dolgoztak. 

Olyan voltunk, mint egy elem, ami sosem merül le! A Plüss Kommandó csapatat  11 órán keresztül dolgozott örömmel, ennek köszönhető, 3000 gyermeket tettünk boldoggá és vidítottunk fel.

A Boscolo Hotelben a liftben is ki volt teve a Mikulás plakátunk, a takarító cégnek pedig minden alkalmazottja Mikulás-csomaggal kedveskedett és közel 200 csomagot gyűjtöttek Nagy Krisztina Plüss Kommandós vezetésével.

Mindenki hozott és adott valamit, minden önkéntesünk beleadta tudását, ajándékát a közösbe.

Hálásan köszönjük a részvételeteket!

Polgári Mazsorett és Táncegyüttes

Köszönjük, hogy a Polgári Mazsorett és Táncegyüttes önként jelentkezett felhívásunkra és az egész csapat örömmel, lelkesedéssel táncolt a hidegben azért, hogy segítsen.

Fantasztikus és példaértékű, hogy eljöttek velünk, amivel ők is tanulnak: adni öröm, akkor is, ha a körülmények nem ideálisak. És ők eljöttek és megörvendeztettek bennünket és a meglátogatott iskolákat is táncukkal.

A Polgári Mazsorett és Táncegyüttes Krisz Rudival

A meglátogatott iskolák

Ahova zenét, táncot, jó hangulatot vittünk és cserébe Mikulás csomagokat hoztunk:

  1. Ráday Pál Gimnázium, Pécel
  2. Nemzeti Közszolgálati Egyetem
  3. Táncsics Általános és Német Nemzetiségi Iskola
  4. MÁTRIX Oktatási Központ

Ahová örömet, szeretetet és persze Mikulás csomagokat vittünk:

  1. Wesley János Óvoda (hajléktalan gyermekek) – A REMÉNY ÓVODÁJA és halmozottan hátrányos helyzetű embereket segítő központ
  2. Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnázium
  • az iskola a csomagok egy részét tovább küldi a Wesley János Óvoda, Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium és Gimnázium (MÁV telep) gyermekei számára a Mikulás csomagokat
  • a Wesley Iskola a bántalmazott anyák (anyaotthon) részére is továbbítanak 50 Mikulás-csomagot

Köszönjük Tóth Katának, a Köztársaság téri ételosztók vezetőjének, aki elvitte adományunkat más rászorulóknak, ahova már idő szűke miatt nem tudtunk ellátogatni:
Kik kapták?
Mezőszemerei mélyszegénységben élő családok gyerekei
Tél utcai Rácz Gyöngyi Közösségi központ
X. kerületi Márga utcai Down kóros gyermekek intézete

Illetve további 200 csomagot szerettünk volna eljuttatni a Vakok Iskolájába is, ahova nem tudtunk már ellátogatni idén, de tavaly sok speciális ajándékcsomagot adományoztunk a gyerekeknek. Sajnos egy kicsivel kevesebb sikeredett, mert hiba csúszott a számításba – néha a legjobb szándék ellenére is galiba történik, de végül kb. 170 Mikulás-csomag megérkezett a látássérült gyermekehez is!

Hálásan köszönjük azoknak a sztároknak és civil segítőinknek, akik nélkül nem tudtunk volna 3000 gyermeket meglepni

DJ Skorpioh volt egész nap a DJ-nk, aki fantasztikus hangulatot varázsolt a partybuszunkba már reggel fél 7-kor. Köszönjük a BG Team Partybusznak és a Fülöpné Kelemen Hajnalkának, hogy körbevitte a csapatot.

Egész nap Somorjai Ilona, alias Miss Bee (egykori Bestiák énekese), László Zoltán (szakmai tréner, értékesítő, motivációs és személyes coach), valamint Einsteinke (beszélő plüss, kitüntetett kommandós) vezették a műsort. 

A XVIII. kerületi Táncsics Általános és Német Nemzetiségi Iskolában őrületes bulit csapott Ya Ou (énekes és dalszerző, aki BRAVO Otto díjat is nyert, mint „az év felfedezettje”) és Miss Bee, Asharti Szabó Andrea (intuitív énekművész) és a Kommandós csapat. A gyermekek egytől egyig mind táncoltak.

A Wesley gimiben Juhos Zsófi (az Ének Iskolájának nyertese) és Asharti Szabó Andrea énekelt. A gyerekek hatalmas örömmel vártak minket, az ajándékokért cserébe kaptunk kedves rajzokat is.

Pécelen Asharti Szabó Andrea, a Közszolgálati Egyetemen Krisz Rudi (2001-ben a Bravo Otto választása szerint a Legsikeresebb férfi előadó) énekelt.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és a Ráday Pál Gimnáziumban a  Polgári Mazsorett Táncegyüttes mazsorett bemutatóval örvendeztette meg a hallgatókat.

A Wesley iskolában minden évben velünk tartó DJ Dominique is ellátogatott, Miss Bee Mikulás Anyunak öltözve és László Zoltán Mikulás apunak öltözve, a Plüss Kommandós krampuszok, Nyilka Ildikó kuratóriumi elnökünk Mikulásozott a gyerekekkel.

Végezetül pedig szeretnénk megköszönni a szervezést Nyilka Ildikónak és Borda Évinek, illetve a részvételt az egész Plüss Kommandós csapatnak, önzetlen és vidám önkénteseinknek!

Köszönjük mindenkinek, aki bármivel (adománnyal, a jelenlétével, szervezéssel, like-kal és megosztással) segített, hogy idén is megajándékozhassuk a rászoruló gyermekeket!

Egy megosztás is nagy segítség!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Magyarországi koraszülött és újszülött osztályok térképe