Skip to content

A veszprémi pici hősöknek is adományoztunk babafészek csomagokat 1.850.000 Ft értékben

2021. október 4-én a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház koraszülött osztálya számára – hatalmas közösségi összefogással – átadtuk babafészek csomag adományunkat 1.850.000 Ft értékben. Rendkívül megható pillanatokat éltünk át, az osztályon hatalmas szeretettel fogadták a Plüss Kommandó csapatát. Végigvezettek bennünket az osztályon, meséltek nekünk, bepillanthattunk az inkubátorokba és a legvégén a kórház bejáratához kihelyezett inkubátorba is elhelyeztünk egy babafészket…

Meleg fogadtatás a koraszülött osztályon

Dr. Tenk Tamás, a Csecsemő és Gyermekgyógyászati Centrum neonatológus szakorvosa fogadott minket, egy kedves beszédet is mondott nekünk, sőt, még verssel is készült! A veszprémi koraszülött osztály hozzáállása és kedvessége megmelengette szívünket és a piciket látva fantasztikus érzés kerített minket hatalmába. Az ilyen pillanatok minden nehézségért és stresszért kárpótolnak bennünket.

Dr. Tenk Tamás, a Csecsemő és Gyermekgyógyászati Centrum neonatológus szakorvosa átveszi a babafészek csomagokat Nyilka Ildikó kuratóriumi elnöktől

“Nekünk, egészségügyi dolgozóknak kötelességünk, hogy az ilyen adományokkal azt a fiziológiás környezetet, amit ezek a babák sajnos nem tudnak megélni a teljes várandósság ideje alatt, biztosítsuk nekik.

Igazolt tanulmányok vannak, méhen kívül milyen fontos szerepe van a babafészkeknek a taktilis (=tapintási) ingerek, idegrendszeri, mozgásfejlődésük, izomtónusok szempontjából.

…és azt gondolom, hogy […] emberi joguk a méhen kívül is az anyaméhet utánzó környezet megkapni…ezekkel a babafészkekkel pedig optimálissá válik az ő ápolásuk”

Dr. Tenk Tamás neonatológus szakorvos

A babafészek csomagok megszületése

A veszprémi klinika sorban a 24-ik koraszülött osztály, ahol lecsapott a Plüss Kommandó és ahol a nővéreknek, orvosoknak többé nem kell összecsavart törülközőkkel és takarókkal otthonosabbá tenni a rideg inkubátorokat. A 50 babafészek csomag, plusz a 7 különleges, tépőzárral ellátott babafészek csomag, a szoptatós párnák és egyéb textilek gondoskodnak a koraszülött babák biztonságáról, kényelméről és fejlődéséről.

A textileket  Dr. Nádor Csaba neonatológus főorvos, Chonjo Diána nővér, Csomárné Balázs Erzsébet intenzív terápiás ápoló (Semmelweis Egyetem) és Kaszab Éva főnővér (Szent János Kórház) szakmai segítségével tervezte meg Nyilka Ildikó, a Plüss Kommandó kuratóriumi elnöke.

A babafészek csomagok Ildikó – mint érintett édesanya – kreativitása és ötletei alapján valósulhattak meg, minden textil egyedi, védett termékek és máshol nem kapható.

A közösségi összefogás hihetetlen ereje

Minden egyes forintot  közösségi összefogással teremtettünk elő, “csupán” facebookos adománygyűjtéssel. Köszönjük minden jóságos és önzetlen embernek, aki egy vagy több kávé árával segített nekünk! Összesen 539 ember támogatta a pici hősöket adománnyal, ebből 409 utalás, a többi paypal, illetve természetesen a jótékonysági webshopos vásárlásokból befolyt bevételeket is visszaforgattuk 100%-ban és felhasználtuk például az anyag vásárlás során. Mivel a gyártási idő néhány hét, muszáj előre megvenni az anyagot, szinte még a gyűjtés megkezdése előtt, ezért hatalmas segítség számunkra, ha vásárlásoddal támogatod az alapítvány munkáját. 

Köszönjük Nektek, köszönjük a jóságot mindenkinek, aki támogatott! A sok-sok kávé árából tudtunk biztosítani a veszprémi pici hősöknek is 50 babafészek csomagot, 7 speciális babafészket és a sok-sok egyéb textilt

Vehetsz tőlünk cuki plüssöket, kommandós pólót és sapkát, babafészek csomagot otthonra (időre született babának, akár ajándékba is), adományozhatsz közvetlenül a koraszülötteknek és mi cserébe a Szeretetszalag Mozgalom felajánlásával szatén karszalagot küldünk ajándékba!

Boldog támogatóink

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a Happysnek, Boldog Róbertnek és aranykezű Boldog Katának, hogy közel 2020 április óta mellettünk vannak, kizárólag ők varrják a babafészek csomagokat és minden egyes átadásra eljönnek velünk jótékonyságból. Hálásan köszönjük nektek Kata és Robi, hiszen nélkületek nem tudnánk ilyen gyönyörű és jó minőségű babafészek csomagokat adományozni!

Újszülött babákat mentő inkubátor 

A klinika bejárata előtt egy inkubátor áll a nem kórházi körülmények között világra jött picik fogadására. Így azok az apróságok, akiket az édesanya valamilyen okból nem tart meg, gyorsan orvosi segítséget kapnak és esélyük nyílik egy egészségesebb életre. Az inkubátorba dr. Tenk Tamás neonatológus szakorvossal közösen helyeztünk el egy babafészket. A doktor úr azt is megmutatta nekünk, hogy miután a baba bekerül az inkubátorba, 2 perc elteltével megszólal a csengő és azonnal érkezik az orvosi segítség… nem tudjuk szavakba foglalni, mit éreztünk ekkor, de hatalmas boldogsággal töltött el minket, hogy hála NEKTEK, sikerült Veszprémben is és az itteni pici hősök is nyugalomban, biztonságban fejlődhetnek. 

Sorainkat dr. Tenk Tamás által elmondott versikével zárjuk:

“Édesanyámnak

Életem gyökere

anyaméh kegyhelyed;

Véred és védelmed

óvott meg engemet;

S én fénybe születtem,

segítő kezekkel

karodba tetettem;

Mosollyal szememben,

gyermeknek nevezve,

életeddé lettem.”

Molnár Csaba István

Egy megosztás is nagy segítség!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Magyarországi koraszülött és újszülött osztályok térképe