Skip to content

Adó 1% kisokos

Adó 1 százalék, ami akár életet menthet

Mindenki, aki dolgozik, tehát adózik, a személyi jövedelemadójának 1+1 százalékáról maga dönthet, hogy felajánlja-e egy szervezetnek, illetve egyháznak. A SZJA kiszámítását és levonását a munkáltatódtól a NAV végzi, ezzel neked nincs dolgod.

Miért rendelkezz adód 1 százalékáról?

Mert pár kattintással jó célra tudsz fordítani egy kicsiny összeget, amit tőled így is, úgyis levonnak. Támogathatsz nonprofit szervezetet, egyházat, vagy kiemelt költségvetési előirányzatot. Azt jó, ha tudod, hogy a civil szervezetek szinte kivétel nélkül forráshiánnyal küzdenek, így számukra, így a Alapítvány az Alapítványokért Plüss Kommandó számára is az adó 1% olyan, mint egy mentőöv.

Ezért köszönjük, ha felajánlod adód 1%-át a pici hősök segítésére:

Szervezetünk neve: Alapítvány az Alapítványokért

Adószámunk: 18941548-1-41

Mennyi az adó 1%-a?

Mi kiszámoltuk, hogy egy átlagos adózó adójának 1%-a kb. 4000 Ft. Nem tűnik túl soknak, de tudod, mi történik, ha sok ember dönt úgy, hogy felajánlja egy bizonyos civil szervezetnek? Csoda! Mi már kb. 375 felajánlásból is fel tudunk szerelni egy egész koraszülött osztályt babafészek csomagokkal (4000 Ft/fő adó 1%-kal számolva).

Miért 1+1%?

Tehát összesen adód 2%-áról tudsz rendelkezni, melyből 1%-ot kizárólag egyház számára ajánlhatsz fel, a másik 1%-ot pedig egy nonprofit szervezet részére juttathatod el.

Mi történik, ha nem rendelkezel az adód 1 százalékáról?

Ha nem rendelkezel az adód 1 százalékáról legkésőbb 2021. május 20-ig, akkor az automatikusan az államkasszába megy. Hallgass a szívedre!

Következő cikkünkben arról lesz szó, pontosan hogyan tudsz rendelkezni az adód 1%-áról.

Egy megosztás is nagy segítség!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Jelentkezz be, vagy regisztrálj!