Skip to content

Babafészek csomagokat adtunk át a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak

2021. április 15-én a Székesfehérváron található Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház sorban a 18. koraszülött osztály és a 19. kórház, ahol átadtuk a koraszülött babák fizikai és idegrendszeri fejlődését segítő babafészek csomagokat.

Az adomány értéke 1,5 millió forint, így az összes eddigi átadás együttesen megközelíti a 21 millió forintot.

A szakmai pályafutásom elején gyermek ortopédián töltöttem el éveket, koraszülésből származó oxigénhiányt, mozgásszervi problémákat operáltunk. Tehát ha csak egyet megelőzünk, már eredményesek vagyunk, s ezek az eszközök ezt szolgálják. A babafészek, a különböző sapkák, a szemvédő, a megnyugtató takarók mind ezt célozzák.

Prof.Bucsi László, intézményvezető

A csomagok emellett természetesen szolgálják a babák kényelmét, biztonságérzetet nyújtanak nekik, így sokkal nyugodtabban tudnak fejlődni.

Ne feledjük, hogy ezeknek a csöppségeknek még a pocakban kellene lenniük! Így a babafészek, a plüss ölelő kezek, a J-formájú babatámasztó és a többi textil az anyaméhet imitálják számukra.

Verrasztó Evelyn Európa-bajnok úszó, olimpikon is jelen volt az átadáson, hiszen ő maga is koraszülöttként látta meg a napvilágot és a Plüss Kommandó koraszülött védnöke is egyben.

“Én is koraszülött voltam, így édesanyámmal találkoztunk először Ildikóval (az Alapítvány kuratóriumi elnökével – a szerk.). Édesanyámmal együtt találták ki, hogy a koraszülöttek Védnöke legyek, de Ildikó a vezére és ő koordinálja a dolgokat. Ha tudok segíteni, ha rajtam keresztül csak két-hárommal több emberrel többekhez elér ez a kezdeményezés, az egy jó dolog”

A Plüss Kommandó 2020 tavaszán adta át az első babafészek csomagokat a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika számára. A koronavírus időszakat alatt egy pillanatra sem álltunk meg, hiszen bebizonyosodott, hogy milyen hatalmas igény mutatkozik a babafészek csomagokra, amik egy több évtizedes problémára jelentenek megoldást, hiszen egészen ideáig nem léteztek a koraszülöttek fejlődését segítő egységcsomagok:

Gyakorlatilag olyan eszközöket kaptunk a koraszülöttek ellátáshoz,  amik nélkülözhetetlenek az ő optimális fejlődésük és az osztályon való ellátásuk zavartalan megvalósításához.

Tokodi István, részlegvezető főorvos

Az alábbi videóban a 6:43 perctől indul a Plüss Kommandó és a babafészek csomagok átadása:


Egy megosztás is nagy segítség!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Magyarországi koraszülött és újszülött osztályok térképe