Skip to content

Babafészek csomagokat adtunk át Zalaegerszegen óriási közösségi összefogással

2021. október 18-án a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház számára is átadtuk babafészek csomag adományunk, aminek árát óriási közösségi összefogással teremtettük elő. Hálásan köszönjük a pici hősök nevében a sok-sok kávé árát és természetesen köszönjük támogatóinknak, hogy lehetővé tették az átadást!

Az adomány értéke: 1.850.000 Ft

A kórházban Dr. Gárdos László osztályvezető főorvos (a Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnöke és Egészségügyi Szakmai Kollégium Neonatológia Tagozatának elnöke) fogadott minket és ő képviselte a Kórházat a HÍR TV-ben adott interjúban.

“Ezt [babafészek helyett alternatív megoldásokat – Plüss Kommandó] eddig mindenki saját maga, a nővérek, orvosok, anyukák gyártották. Ez az Alapítvány úgy látszik, hogy professzionális módon gyártja és rengeteg olyan innovációs ötletet behoztak, amik talán meg fogják változtatni ezeknek a használatát”

“Mivel a méhen belüli környezetet természetes módon nem lehet teljesen imitálni az ilyen eszközök nagy segítséget nyújtanak kicsik ellátásában”

Dr. Gárdos László osztályvezető főorvos
Szent Rafael Kórház

A babafészek csomagok jelentősége

A babafészek csomagok kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi a rideg inkubátort a koraszülött babák számára és bizonyítottan segíti az ő idegrendszeri és fizikai fejlődésüket.

A Szent Rafael Kórház a 25. kórház országosan, ahol adományoztunk babafészek csomagokat, az átadott adományok összértéke pedig meghaladja a 35 millió forintot. Visszajelzések szerint a csomagok beváltak és nagy szeretettel használják őket a koraszülött osztályokon-

A csomagok megtervezéséhez orvosi és szakmai tanácsokkal segített Dr. Nádor Csaba neonatológus szakorvos, Chonjo Diána nővér, Csomárné Balázs Erzsébet intenzív terápiás ápoló (Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti PIC) és Kaszab Éva főnővér (Szent János Kórház). 

Nyilka Ildikó, az Alapítvány kuratóriumi elnök valósította és tervezte meg a babafészek csomagokat.

A TeslaDrive és az Angyali Autómentő Kft. mentett meg minket

A babafészek csomagok leszállítása Zalaegerszegre kis híján meghiúsult, ugyanis állandó támogatónk sajnos nem tudott végül autót biztosítani a számunkra. Az utolsó pillanatban sietett a segítségünkre Temesi László, a TeslaDrive képviselője és Kelemenné Fülöp Hajnalka az Angyali Autómentő Kft.-től. Nélkülük nem tudtuk volna leszállítani a több mint 50 darab babafészek csomagot, szoptatós párnát és egyéb textilt. Szombaton reggel 7-kor indultuk, ők pedig jöttek és segítettek, pakoltak. Nagyon szép köszönjük!

Szekeres Vivien fotósnak köszönjük a gyönyörű képeket

Minden babafészek csomag átadás óriási izgalommal telik és az egyik legfontosabb, hogy kiváló minőségű fotók készüljenek, amit aztán akár a sajtóban is fel tudunk használni. Köszönjük a gyönyörű képeket, Szekeres Vivien fotósnak, aki ez alkalommal jótékonyságból, önkéntesként mellénk állt és minden fontos pillanatot megörökített.

Az instagramon vivien_szekeres_ néven találhatod meg.

Köszönjük a karszalag, illetve Tesla és Ferrari élményautózás felajánlásokat

Köszönjük Tarnai Tímeának és Salamon Péternek (Szeretetszalag Mozgalom) a szatén karszalag felajánlásokat! Aki jótákonysági weboldalunkban az “Adományozás koraszülötteknek” opciót választva küldött adományt a zalaegerszegi pici hősöknek, a Szeretetszalag Mozgalom megajándékozta névre szóló szatén karszalaggal (ez az adományozási forma továbbra is működik, “csupán” más kórházak részére gyűjtünk). Köszönjük nekik és köszönjük, hogy több mint 1,5 éve adományoznak részünkre szeretetszalagot, amit a plüssök nyakába kötünk. A szalagokon található sorszámok közül év végén sorsolunk és a szerencsések TESLA, illetve FERRARI élményautózást nyerhetnek. Köszönjük a felajánlást a Temesi Lászlónak (TeslaDrive) és Kozma Györgynek (Ferrari)!

Triumvirágos virágkötő masnik a babafészkeken

Köszönjük a gyönyörűséges színes masnikat Urbán Norának és a Triumvirágos Kft-nek, amivel Nóra minden adományozáskor a babafészek csomagok díszíti, hogy az alkalomhoz illően adhassuk át. Nóra csodaszép virágcsokor kompozícióit a Triumvirágos Facebook (@triumviragos) oldalán nézheted meg.

Gyártónk és támogatónk a Happys

Köszönjük Boldog Róbertnek és Boldog Katának, hogy kizárólag a Plüss Kommandó számára varrja a szépséges babafészkeket és egyéb textil kiegészítőket. Külön szeretnénk megköszönni nekik, hogy minden átadásra elkísérnek minket saját költségükön családi autójukkal jótékonyságból, pakolnak, segítenek és teszik, amire éppen szükség van a rendezvényen.  Köszönkjök Robi, Kata, Kristóf és Zita! 

Hírportálok, ahol megjelentünk

A Zala megyei hírtportálon megjent cikket ide kattintva olvashatod el.

A ZTV Híradó 2021. 10. 19-ei adását pedig a YouTube-on és a zegtv.hu oldalon nézeted meg.

Egy megosztás is nagy segítség!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Magyarországi koraszülött és újszülött osztályok térképe