Skip to content

Életmentő Giraffe Shuttle gépre gyűjtünk a miskolci pici hősöknek

A Giraffe Shuttle gép egy olyan eszköz, ami segíthet növeli a koraszülött babák túlélési esélyeit. Szeretnénk a koraszülöttek világnapja alkalmából, november 17-án átadni azon a magyar klinikán, ahol a legnagyobb szükség van rá, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórháznak PIC Újszülött osztálynak Miskolcon.

Mi is ez a Giraffe Shuttle gép és miért olyan hasznos? 

Mikor egy babát sürgősségi császárral segítenek világra idő előtt, vagy valamilyen okból túl korán indul be a szülés, a pici baba veszélyben van. A koraszülés idejétől, a baba fejlettségétől függően különböző gépekre van szükség, amik őt életben tartják az inkubátorban (pl. lélegeztető gép). Ahhoz, hogy ezek a gépek működjenek, szükség van áramellátásra. Vagyis, mikor a baba világra jön, át kell vinni őt a koraszülött osztályra (PIC és NIC), ahol minden szükséges eszköz rendelkezésre áll. Ez azonban idő. A Giraffe Shuttle géphez hozzáköthető az inkbutátor, így szállíthatóvá teszi azt, így a frissen megszülető baba a műtőben, a szülőszobában gyakorlatilag azonnal megkapja a segítséget. Leggyakrabban lélegeztetésre van szükség, mert a korababáknak még rendkívül fejletlen a tüdeje.

A Giraffe Shuttle gép emellett azt is lehetővé teszi, hogy a piciket biztonságosan el tudják szállítani a koraszülött osztályról a különböző vizsgálatokra. 

Miért nincs minden PIC-en ilyen életmentő gép?

Mert közel 16.000.000 Ft-ba kerül egy Giraffe Shuttle gép (a pontos ár euró árfolyam függvénye).

Miért éppen Miskolc?

Dr. Schill Beáta és Nagy Lívia adott tanácsot nekünk, hogy melyik magyar kórháznaknak okoznának hatalmas örömet egy Giraffe Shuttle géppel. A válasz így egyértelműen a miskolci koraszülött osztály.

Livía egykori gyermekápoló, a koraszülöttek ápolása terén magyar és nemzetközi szinten ismert szakember, ismeri a francia és svájci helyzetet. A WHO-nak és az UNICEF-nek is végzett szakmai munkát. A szakmában ő az egyik legkiemelkedőbb tudású szakember.

Beáta közel 20 éves neonatológus szakorvos, a pici hősökért végzett munkájáért a Richer Aranyanyu díjjal is jutalmazta.

Így áll a gyűjtés (november 11. 12:40)

2021. november 4-én 17 órakor indítottuk el a hivatalos gyűjtést a Facebookon.

A cél: összegyűjteni 16.000.000 Ft-ot.

A jelenlegi állás: 5 228 568 Ft

Azóta már több mint 1000 önzetlen, segítőkész adományozó utalt és küldött paypalon támogatást, amiért rendkívül hálásak vagyunk a közösségünknek!

Köszönjük Nektek a jóságos támogatásokat és a kedves megjegyzéseket, amiket a közlemény rovatba írtatok.

Ezek közül néhány:

“Hajrá” – Enikő

“Sok sikert – Diána

“A kisfiammal és az apukájával együtt hálánk jeléül” -Erika

“Remélem sikerül”  – Henriette

“Sz. Hunor és családja köszöni a Kora PIC dolgozóinak”

“Sok sikert”  – Krisztina

“PICIK ti vagytok a legnagyobbak!” – Anita

“Egy sorstárstól”  – Noémi

“Örök hálánk” – Klaudia, Milán

Külön szeretnénk megköszönni B.-N.Rékának, aki plüsst rendelt tőlünk jótékonysági webshopunkból és sajnos az első fizetés sikertelen volt, közben pedig a kiválasztott plüsst más vásárolta meg. Réka lelkiismeretesen átutalta nekünk az összeget és mikor jeleztük neki a hibát, illetve kértük, hogy válasszon egy másik plüsst, a következő e-mailt kaptuk tőle:

“Sajnos nem találtunk olyat amilyet szerettünk volna, de nem kérjük vissza a pénzt a piciknek nagyobb szüksége van rá. Tudjuk nem nagy összeg de talán egy minimális segítség.” – Réka

Köszönjük Rékának és mindenkinek, aki támogatott utalással, Paypallal, vásárlással és megosztással a Facebookon. 

Ti vagytok a pici hősök angyalai!

Egy megosztás is nagy segítség!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Magyarországi koraszülött és újszülött osztályok térképe