Skip to content

Ezért nem fogadhatunk el felajánlott (használt) babafészket

Gyakran kapunk tőletek kedves üzeneteket, kommenteket, hogy szívesen felajánlanátok használt babafészket, esetleg magatok varrnátok egyet. Nagyon megható ez a törődés és odafigyelés, köszönjük szépen! Sajnos azonban nem tudunk sem használt terméket, sem az általatok varrt új babafészket sem elfogadni.

Kizárólag ÚJ termékeket adományozunk

Az inkubátorba minden esetben ÚJ termékek kerülnek. Figyelni kell a sterilitásra is, hiszen a koraszülöttek immunrendszere gyenge és érzékeny, nem kerülhet bármi az inkubátorba. Ezért készülnek hipopallergén töltettel, hipoallergén környezetben a babafésznkeink, aminek ismerjük az anyagának az összetételét és származási helyét.

Ráadásul a babafészkek kórházi használat során sokkal hamarabb elhasználódnak a gyakori mosástól, ezért bizonyos időközönként cserélni kell még az új textileket is.

Speciális babafészkek és koraszülött textilek

A Plüss Kommandó babafészkei nem ”sima”, “normál  méretű” babafészkek. Összesen 4 méretben gyártunk kórházak számára inkubátorba, még az 1000 gramm alatti, sőt, 300 grammos babáknak is.  Képzeld csak el, hogy egy 30 centis korababa szinte elveszne egy normál méretű babának készült babafészekben.

Ráadásul ezek nem minden esetben sima babafészkek.

Inkubátorokba készülnek szétszedhetős babafészkek is, amik a lélegeztető csövecskéit is tartják. Gyártunk még okos babafészkeket, méretre állítható babafészkeket.

Bár a babafészek a legismertebb textilünk, egy kórház számára millió egyéb olyan textilt adományozunk, amik segítik a koraszülöttek ellátását, illetve támogatja a picik fizikai és idegrendszeri fejlődését.

Ilyenek például:

 • babatámasztó
 • plüss ökelőkéz
 • átkötősál
 • lélegeztető gépekhez CPAP sapka
 • plüss szemtakaró, “babaszemüveg” 
 • speciális inkubátor takarók  
 • szemvizsgáló kendő
 • lumbál kendő
 • és még sok minden más

Ezért beszélünk mindig babafészek csomagról, hiszen a babafészekhez a fent említett termékek is hozzátartoznak. 

A babafészek a babatámasztóval, plüss ölelő kézzel, átkötő sállal és a többi textillel együttesen segíti a koraszülöttek idegrendszeri fejlődését.

Orvosi, szakmai hátterünk

Koraszülött osztályon dolgozó orvosok, nővérek szakmai tanácsai a legfontosabbak számunkra, hiszen ők ismerik legjobban a picik fizikai és mentális igényeit.

A Plüss Kommandó által készített babafészek csomagokat a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika szakmai útmutatásai alapján terveztük, fejlesztettük, innováltuk és gyártottuk.

Akik tanácsaikkal segítették a babafészek csomagok megszületését:

 • Dr. Nádor Csaba neonatológus szakorvos 
 • Chonjo Diána nővér
 • Csomárné Balázs Erzsébet intenzív terápiás ápoló
 • Kaszab Éva főnővér (Szent János Kórház)

FINE szakmai képzés 

A Family and Infant Neurodevelopmental Education (FINE), magyarul A család és a csecsemő idegrendszeri fejlődése egy nemzetközi szakmai képzés követelményeit is figyelembe vettük, mikor fejlesztettük a babafészek csomagokat. 

A FINE képzés kifejezetten azoknak az egészségügyi dolgozóknak szól, akik koraszülötteket gyógyítanak és ápolnak, célja a szakmai továbbképzés a legfrissebb európai irányok szerint. A tananyagot holland és angol szakemberek állították össze. 

Ezért egy ilyen képzésre nem lehet csak úgy “bejutni”, Nyilka Ildikó kuratóriumi elnökünk azonban Nagy Lívia nemzetközileg elismert szakember és Dr. Nádor Csaba közbenjárásával részt tudott venni. Magyarországon a Melletted a helyem egyesület tartja a FINE képzést, aminek elnöke dr. Nádor Csaba.

Milyen babafészket vehetsz a jótékonysági webshopban?

Jótékonysági webshopunk azért született meg, hogy ezzel is támogathassuk a csöppségeket és természetesen azért, hogy bárki vásárolhasson a babája számára, vagy akár ajándékba. Természetesen nem csak babafészket, hanem plüsst és plüss Kommandós ruhákat is vehetsz.

A koraszülöttk számára készült babafészkek és néhány textil nagyobb méretben az időre érkezett babáknak is kényelmes és nyugtató alvóhelyül szolgál. Hiszen az újszülött babának még minden óriási és hideg, ezért megnyugtatja őt, ha szükebb kis kuckóban szundikálhat.

Több édesanyától kaptaptunk már visszajelzést, hogy a babája sokkal jobban alszik a babafészekben. Többek között Kollár-Nagy Klaudiától is, Kollár Steve világbajnok táncos felesége:

“Hihetetlen a Lorabella…23.30-kor lefektettük aludni és 09.30-kor még mi ébresztettük fel Öt. És ez már a harmadik ilyen éjszaka volt… ❤”Kollár-Nagy Klaudia (videó)

Ráadásul ha nálunk vásárolsz, azzal a koraszülött piciket is támogatod, ugyanis a bevételt visszaforgatjuk és babafészek adományozásra fordítjuk, de akár közvetlenül a kórház számára is küldhetsz babafészek csomagot.

Hogyan tudsz még segíteni?

Vegyél részt a babafészkek töltésében akár egyénileg, akár vállalkozóként.

Hamarosan tartunk workshopot, ahol majd személyesen tudsz segíteni varrni, gomblyukazni, ötletelni, tömni a babafészkek “testét” és megismerkedhetsz a szakmai és a higiéniai előírásokkal is.

Kérlek kövess minket, oszd meg ezt a blogot a Facebookon és szeretettel várunk az akcióinkban, önkéntes munkákban, akár ilyen worksopokon.

Az összefogásnak nagy ereje van, mindig jól jön a segítség, de tudni kell egy dolgot, nem könnyű minden előírásnak és mindennek, mindenkinek megfelelni.

Mivel már 31 koraszülött osztályt segítettük babafészek csomagokkal és mögöttünk komoly szakmai háttér áll, pontosan tudjuk mire van szüksége a piciknek.

Sajnos így nem fogadhatjuk el termék felajánlásaitok semmiféle használt vgy nem használt külső terméket, okkal.

Köszönjük, az odafigyelést!

Egy megosztás is nagy segítség!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Magyarországi koraszülött és újszülött osztályok térképe