Skip to content

Így kerülnek babafészkeink a klinikákra

“Tényleg szükség van a babafészkekre a klinikákon?” “Miért kell ennyi sajtóhír, miért nem lehet csöndben adományozni?”

Időnként fel-felmerülnek hasonló kérdések, kétségek, hiszen Ti, kedves közösségünk azt szeretnétek – teljesen jogosan – hogy az adományotok a legjobb helyre kerülne. 

Mivel eddig még sosem beszéltünk arről, hogyn kerülnek a babafészkek a klinikákra, most beavatunk Titeket a háttérmunkánkba! 

Hivatalos kapcsolatfelvétel a kórházzal

Minden adománygyűjtésnél (azaz eddig 29 kórház, és most a 30. azaz Szombathely esetében is) bevonjuk a kórházat. 

Ez a következőképpen néz ki: a hivatalos elérhetőségeken megkeressük őket egy hivatalos levéllel, elmondjuk, hogy mivel szeretnénk megajándékozni a kórházat, és egyben az engedélyüket is kérjük az adománygyűjtésre. Minden esetben addig próbáljuk újra és újra felvenni a kapcsolatot, amíg meg nem kapjuk a hivatalos engedélyt.

Ez megtörtént Szombathely esetében is, Dr. Grasselly Magdolna profilvezető főorvos, a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Koraszülött osztályának vezetőjétől érkezett az engedély, melyben egyben kifejezte köszönetét is:

“Dr. Nádor Csaba neonatológus főorvossal maximálisan egyetértek, hogy ezek a fészkek nagyon hasznosak és elősegítik a koraszülöttek fejlődését, biztonságot nyújtanak a kis gyermekek számára.

Az osztály dolgozói közül (nővérek és orvosok) pontosan ezért részt vettek a FINE képzésen, mely a koraszülöttek fejlődéséről szól, és arról, hogy hogyan tudjuk ezt segíteni. Ehhez fog jelentős segítséget nyújtani az Önök adománya, melynek nagyon örülünk.

Megnézve az Alapítvány az Alapítványokért honlapját, fantasztikus munkát végeznek és köszönet érte, mondhatom a magunk és a többi koraszülött osztály nevében is.

Köszönjük, hogy ránk is gondoltak, örömmel fogadjuk a textilcsomagokat.” 

Miután az engedélyt megkapjuk egy kórházról, valamint lezárjuk az adománygyűjtést (de sok esetben még a gyűjtés közben önköltségen) elkezdjük a speciális, neonatológus orvosok által elismert babafészek csomagok gyártását. 

Eközben a kórházzal megkezdődnek az egyeztetések a hivatalos formában történő átadásról.

“Tényleg 29 kórháznak adományoztatok?”

Igen, eddig 29 osztályon történt átadás, Szombathely lesz a 30. Hálásak vagyunk, hogy összegyűlt a gyártáshoz szükséges összeg, és elkezdhettük a csomagok elkészítését. Az eddigi 29 átadásról weboldalunkon tudnak tájékozódni: https://plusskommando.hu/hadi-hirek/

Ugyanitt azt is láthatjátok, hogy a Miskolcnak gyűjtött 18 millió forint is jó helyre kerül: már megrendeltük az életmentő Giraffe Shuttle inkubátort és inkubátor vezérlőt. Valamint arról is beszámoltunk, hogy mivel a Honvéd kórháznak jóval magasabb összeg gyűlt össze, nagyobb értékben adtunk át adományt, mint hagyományosan, továbbá egyéb orvosi, életmentő eszközök beszerzését is elindítottuk: 

“Hol találom meg az eredményeket?”

Az átláthatóság számunkra a legfontosabb és egyben jogszabályi kötelezettségünk is, bármikor ellenőrizhető a weboldalunkon, hogy mit értünk el:

“Miért közöltök annyi sajtóhírt az oldalatokon?”

Azért, mert szeretnénk azt a sokszáz (az utóbbi két évben már inkább sokezer) adományozót tájékoztatni arról, hogy adományuk célbaért, a kórház megkapta a csomagokat.

Másrészt azért, mert ez hosszútávon segíti a munkánk, viszi a hírt az országban és így még több apróságnak tudunk segíteni. Sok-sok munka és energia, mire felépül egy alapítvány és ilyen hihetetlen sikert ér el.

2020 májusa óta köze 41.000.000 Ft adomány gyűlt össze, ami nem valósulhatott volna meg sajtómegjelenések nélkül.

Ezúton is köszönjük Nektek a bizalmat, a támogatást, a hitet és a reményt, amit adtatok Nekünk.

Köszönjük, hogy vagytok!

Egy megosztás is nagy segítség!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Magyarországi koraszülött és újszülött osztályok térképe