Skip to content

Így tudsz az adód 1+1 százalékáról rendelkezni

Ha rendelkezel az adód 1+1 százalékáról az azt jelenti, hogy felajánlod egy szervezetnek. 1%-ot kizárólag egyházak részére tudsz eljuttatni, a másik 1%-ot pedig bármilyen általad választott nonprofit szervezet részére, aki fogad ilyen felajánlásokat.

A Plüss Kommandót működtető Alapítvány az Alapítványokért például fogad és hatalmas segítséget jelent nekünk!

Ha nem rendelkezel az adód 1 százalékról, akkor ez az összeg az államkasszában marad, viszont ha eljuttatod egy civil szervezetnek, egy olyan társadalmi ügyet támogatsz, ami a szívedhez közel áll.

Azt tudtad, hogy a civil szervezetek állami feladatokat vállalnak át, viszont jelentős forráshiánnyal küzdenek? Ezért lehet nekik az adó 1 százalékát felajánlani!

Köszönjük, ha felajánlod adód 1%-át a pici hősök ügyének segítésére! Mit adunk át, mivel segítjük a korababák fizikai és idegrendszeri fejlődését? Nézd meg ezt a videót, ami Pécsi Tudományegyetemen készült! Mivel évente 9.000 kisbaba érkezik mege túl korán és minden 10. családot érinti a koraszülés, az adó 1% rengeteg ember sorsát segíti közvetlenül és közvetetten is!

Szervezetünk neve: Alapítvány az Alapítványokért

Adószámunk: 18941548-1-41

4 kattintással rendelkezhetsz adód 1 százalékáról

A legegyszerűbb megoldás, ha az e-SZJA online felületén rendelkezel az adód 1 százalékáról. Ezt a felületet ide kattintva éred el. Ehhez szükséged van Ügyfélkapu regisztrációra*. Ha ez megvan, csupán ki kell töltened az elektronikus nyilatkozatot, és már készen is vagy.

Milyen adatokat kell megadnod?

  • Neved
  • Címed
  • E-mail címed

Ezután kétféleképpen tudod megkeresni az általad választott szervezetet.

A felületen belül a keresőbe beírod a szervezet nevét VAGY adószámát.

Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) segítségével

Ha az ÁNYK programon keresztül adod be a bevallásodat, akkor a bevallással együtt tudsz rendelkezni adód 1 százalékáró (a bevallás EGYSZA lapja). Illetve külön is beadhatod, ehhez az 20EGYSZA nyomtatványt kell kitöltened.

Papír alapon

Postán, vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen tudod leadni 

  1. a már említett EGYSZA és 21EGYSZA nyomtatványok kinyomtatott változatait,
  2. vagy az 21EGYSZA nyomtatvány adattartalmával megegyező nyilatkozatot
  3. vagy az e-SZJA oldalról kinyomtatott nyilatkozatot 

Az adó 1 százalékról való rendelkezés határideje: 2022. május 20.  (csütörtök).

Ha a munkáltatód vállalja, akkor egy lezárt borítékban ők el eljuttathatják Neked a NAV számára. A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának.

*Segítség az Ügyfélkapus regisztrációhoz: személyesen tudsz regisztrálni bármelyik okmányirodában, kormányablakban vagy a NAV központi ügyfélszolgálatain. Ha még nem regisztráltál, érdemes megtenni, mert rengeteg hivatalos ügyet tudsz elintézni Ügyfélkapun keresztül.

Egy megosztás is nagy segítség!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Magyarországi koraszülött és újszülött osztályok térképe