Skip to content

Megható csoda – a Baross utcai adomány 14-szeresét utaltátok el

Még minket is megdöbbentett, ami azon a bizonyos augusztusi 31-ei napon elindult. Pedig sok csodát, óriási összefogást megértünk már, de ilyet, mint a Baross utcai gyűjtés, még soha. Az adományok, támogatások, a sok-sok kávé ára és kedves kommentek úgy érkeztek, mint a záporeső, napokon keresztül.

Hatalmas szeretetet és támogatást is adtatok nekünk, kedves közösségünk, és persze rajtunk keresztül a piciknek is! Még most is könnyes lesz a szemünk, ha eszünkbe jut…

Ezért végül óriási sikerrel zárult a SOTE Baross utcai NIC osztály csöppségei számára a gyűjtés, így nem csak a babafészek csomagokat tudjuk hamarosan átadni, hanem fontos és értékes orvosi eszközökkel is meglepjük a koraszülött osztályt.

Így indult a gyűjtés

Augusztus 31-én kitettünk egy posztot, mert hetek óta nem sikerült összegyűjteni a 169.500 Ft-ot a Baross utcai pici hősöknek. Ugyanis már csak ennyi hiányzott a 2.083.316 Ft-ból, ami a babafészek csomagokhoz szükséges volt.

A posztot követő percekben, órákban szépen, egyesével kezdtek érkezni a kis és nagy összegek, majd záporoztak az adományok, végül felrobbant az internet! Alig győztük számolni és alig győztünk válaszolni a sok szívhez szóló, kedves kommentre. 100 ezer, 1 millió, 2 millió forint…

…felrobbant a bankszámlánk is, lefagyott minden, egyszerűen követhetetlenné vált a folyamat. Olyan volt, mintha mindenki a pici hősöknek adományozott volna, aki csak lélegzik. Napokon keresztül folyamatosan csak jött a sok önzetlen, jóságos adományok, míg végül már olyan összeget láttunk a netbankunkban, hogy azt hittük, rosszul látunk..

Ennyi adomány gyűlt össze a Baross utcai picik számára

Mivel egyértelmű volt, hogy nem “csak” a babafészek csomagokat tudjuk majd átadni, egyeztetésbe kezdtünk a Semmelweis Egyetemi tanszékvezetőjével, hogy milyen eszközök segítenék a koraszülött babák ellátását az osztályon.

Most pedig veletek is tételesen is megosztjuk, hogy mire jutottunk és azt is, hogy pontosan mennyi adomány érkezett:

Összes érkezett adomány: 28.799.638 Ft

A következőkre fordítjuk:

  1. Babafészek csomagok: 2.711.958 Ft
    Az eredeti célkitűzés 2 083 316 Ft volt
  2. Samsung Medison HS50 ultrahang készülék: 8 484 096 Ft
  3. TCM5 Flex transcutan monitor: 6.337.300 Ft
    Ez az eszköz arra szolgál, hogy pontosan és folyamatosan mérje a picik oxigén-ellátását és légzését.

Ez összesen: 17 533 354 Ft

Így marad 11 266 284 Ft

Orvosok és a klinikák vezetőinek a segítségével és szakmai tanácsai révén fogjuk majd eldönteni, hogy a fennmaradó összegből mit és hol adományozzunk. Természetesen a megfelelő időben erről is kaptok majd információt tőlünk, elsőként a Facebook és Instagram oldalunkon.

Hatalmas ölelés, hála és “köszönet mindenkinek, hogy fogjátok a kezem“ -mondta Nyilka Ildikó kuratóriumi elnökünk,  köszönjük aki támogatta a gyűjtést utalással és paypalon keresztül adományozott, vásárolt a jótékonysági webshopunkban, kommentelte, kedvelte és megosztotta a posztot.

Köszönjük, hogy vagytok, köszönjük, hogy a pici hősök őrangyalai vagytok!

Egy megosztás is nagy segítség!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Magyarországi koraszülött és újszülött osztályok térképe