Skip to content

Megjelentünk a Forbes magazin januári számában

“Trauma volt, életcél lett” címen jelent meg egy interjú a neves Forbes üzleti magazinban Nyilka Ildikó kuratóriumi elnökünkkel. Rettentő büszkék vagyunk erre az eredményre, hiszen a Forbesban, különösen a nyomtatott változatba nem kerülhet be akárki. Ildikó 2018 óta gőzerővelel dolgozik azon, hogy sikerre vigye a Plüss Kommandót és a Koraszülött Hadművelet, gyakorlatilag főállásban ezzel foglalkozik. “100.000 koraszülött babán szeretnék segíteni” – ezt hallhatjátok és olvashatjákok minden beszélgetésben, hírben, interjúban.

A munka mára megtérült és most már érezhetjük a gyümölcs édes ízét, amihez a közösségünk és persze sok cég támogatása is kellett.

Fel kellett építeni a semmiből egy weboldalt, népszerűsíteni a Facebook oldalt, támogatókat, befektetőket és munkatársakat kellett találni, tervet összeállítani, egy megbízható gyártót találni, plüssöket, adományokat gyűjteni, fenntartani egy raktárat, kialakítani egy webshopot. 

A 0-ból 4 év alatt Ildikó eljutott odáig, hogy 2020 májusa – 2022 januárja között közel 81.000.000 Ft összegű adományt gyűjtött össze köszönhetően a jóságos és önzetlen közösségek, cégek –  MKB Bank, KÉSZ Építő Zrt., Magyar Építő Zrt., Alföld Tej, Tesla Drive – támogatásainak. És nem szeretnénk elfelejteni azt a budapesti – névtelenséget kérő – alapítványt sem, aki 4.000.000 Ft-tal segítette a gyűjtést a Giraffe Shuttle életmentő gépre.

Mire költötte a Plüss Kommandó ezt az összeget?

Felszereltünk 29 magyar kórházat babafészek csomagokkal, egyre növekvő értékben: kezdetben 1.170.000 Ft értékben, 2021-ben pedig már 1.850.000 Ft értékben adtunk át textilcsomagokat, legutolsó átadásunk (Honvédkórház) 2.508.145 Ft volt az adományunk értéke.

Megrendeltünk egy 18.000.000 Ft értékű életmentő Giraffe Shuttle gépet és hibrid inkubátort, amit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház számára adunk majd át.

Megrendeltünk 2 db kékfényterápiás fénytakaró eszköz (sárgaság és vakság ellen véd) összesen 4.000.000 Ft értéken, amit Jósa András Oktatókórház (Nyíregyháza) és a Semmelweis Egyetem szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői Úti PIC számára adományozunk.

Összegyűlt 11.400.000 Ft egy 2. életmentő gépre, amit a gyulai Pándy Kálmán Kórháznak szeretnénk adományozni.

Sok-sok kávé ára segített

Több ezer jóságos és önzetlen adományozó utalte sok-sok kávéjának az árát, összesen 10.773 adomány érkezett a Plüss Kommandó bankszámlájára 2021-ben, 2022-ben pedig már most 628 utalásnál tartunk! Ezen felül rengeteget vásároltak jótékonysági webshopunkban, amit kifejezetten azzal a céllal hoztunk létre, hogy növelhessük a bevételi forrásokat és ezáltal még több babának segíthethessünk!

Jótékonykodás és branding

Nyilka Ildikó kuratóriumi elnökünk számtalan médiumban (M1, HÍR TV, Kossuth Rádió) adott már interjút, minden kórházi átadásunk sajtónyilvános és a helyi médiumok beszámolnak a hírről, ezért cégek számára is megéri a támogatás a jótékonyságon felül is. Hiszem komoly marketing értékkel bír 1-1 ilyen megjelenés, ráadásul a támogatási  összeg a társasági adóból levonható (adományozási szerződést biztosítunk).

Hogyan tovább?

Ez még csak a kezdet! 

Hátra van még 3 kórház, ahol nem járt a Plüss Kommandó (Szombathely, Kiskunhalas, Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet).

A babafészkek egy idő után (jellemzően 1-2 év, mosástól függően) elkopnak és cserélni kell őket, ezért folyamatosan biztosítani kell a kórházak számára az ellátást.

Állandóan fejlesztünk, javítjuk-módosítjuk a textil eszközöket, újakat alkotunk meg a nővérek és orvosok kérései alapján, melyeket minden klinika számára szeretnénk biztosítani. 

Szeretnénk minden klinikát meglepni Giraffe Shuttle életmentő géppel és hibrid inkubátorral, fénytakarókkal. Ez még óriási feladat, hiszen 100 milliós forintos nagyságrendről van szó!

A jövőben nemzetközi vizekre is szeretnénk evezni, de erről még nem árulunk el többet!

Ha szeretnél támogatni

Közvetlenül is támogathatsz cégként, magánemberként

Utalási lehetőség:

Név: Alapítvány az Alapítványokért

Számlaszám: 11713036-21451047 (OTP Bank)

Közlemény: Gyula Giraffe Shuttle

Külföldről való utaláshoz:

IBAN: HU61117130362145104700000000

Swift: OTPVHUHB

Paypal:

https://www.paypal.com/donate/?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=MY2XFCLWELEHL&source=url

Aukcióra is ajánlhatsz fel terméket, szolgáltatás, bármilyen tárgyat, ajándékot!

Ha kérdésed van, keresd bátran Nyilka Ildikó kuratórium elnökünk:

info@alapitvanyokert.hu

06-20-336-1146

Egy megosztás is nagy segítség!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Magyarországi koraszülött és újszülött osztályok térképe