Skip to content

Összegyűlt 20,5 millió Ft Giraffe Shuttle életmentő gépre [Miskolc]

Nem tudjuk eléggé és elégszer megköszönni Nektek, kedves közösségünk, hogy jóságos, önzetlen adományaitokból összegyűlt 20.500.000 Ft Giraffe Shuttle életmentő gépre, amit a B-A-Z. Megyei Kórház Gyermek Intenzív Osztály Betegeinek Gyógyulásáért Alapítvány (Miskolc) számára adományozunk!

Mivel ez a gép egy speciális orvosi eszköz, beszerzése időt igényel, a gépet már meg is rendeltük, ezért nincs más dolgunk, mint várni. (Várhatóan 6 hónap múlva érkezhet meg a az életmentő gép, tehát kb. nyár elején).

Sajnos az eredetileg kalkulált ár magasabb kb. 2.000.000 forinttal az euro-forint árfolyam változása miatt, ezért a gép ára 18.000.000 Ft, azonban az óriási közösségi támogatásnak hála közel 20.500.000 Ft-ot sikerült összegyűjteni, a posztunk kb. 1,4 millió embert ért el! 

Köszönjük a megosztásokat, hozzászólásokat és természetesen a jóságos, önzetlen adományokat!

Miért van szükség a Giraffe Shuttle életmentő gépre?

“Minden újszülött megérdemli, hogy biztonságosan utazhasson a szülőszobáról a koraszülött intenzív osztályra.

Hatalmas előrelépés a kórházon belüli transzport területén. A Giraffe Shuttle a babák egyenletes ellátását segíti. A megszakításmentes kórházon belüli út közben meleg és stabil környezetet biztosít az újszülött számára.”

– General Electric (gyártó)

Gondolj csak bele, milyen kockázatos egy pár 100 grammos apróságot a szülőszobából a koraszülött osztályra szállítani, hiszen a tüdeje még fejletlen, önállóan nem tud lélegezni – és ez csupán egyetlen tényező, amit kiemeltünk! A Giraffe Shuttle gép áthidalja ezt a problémát, ezért óriási segítséget jelent az orvosok, nővérek és persze a szülők számára is.

Mit tud a Giraffe Shuttle életmentő gép?

Az elérhető legújabb és legjobb felszereltségű életmentő gépet rendeltük meg a miskolci picik számára azért, hogy tökéletesen kielégítse az igényeket és minél hosszabb ideig használhassák a picik gondozása során.

Maga gép áll egy az irányító agyból és egy stabil, kerekes vázból, ami lehetővé teszi, hogy szükség esetén a babákat szállítsák anélkül, hogy közben veszélybe kerülnének (a gép működteti a babákat életben tartó eszközöket). Az agyhoz kapcsolódik a speciális, Omnibed hibrid inkubátor, ami egy mozdulattal zártból nyitott inkubátorrá alakítható (ez is egy új innováció) és biztosítja a beállított hőmérsékletet, így akár az 500 gramm alatti babák esetén is használható. Ezt az egységet egészítjük ki kékfényterápiás eszközökkel, ami szintén egy hasznos eszköz  és gyakorlatilag a fénytakaróval egyenértékű. (A fénytakaró a koraszülöttekre káros, tartós sárgaság leküzdésében segít, önmagában ez is több millió forintba kerül).

Az inkubátor nyithatósága révén az újszülöttet, a kórházi dolgozót, vagy a családtagokat érő stressz is jelentősen csökken, mely a csecsemő zárt inkubátorból nyitottba való áthelyezése során léphet fel, hiszen ez esetben erre nincsen szükség. Sőt, ezáltal kevesebb készüléket igényel az újszülöttek teljes körű ellátása, ami a Kórház számára fontos tényező, hiszen csökken az eszközök helyigénye.

Honnan rendeltük meg a gépet?

A Giraffe Shuttle életmentő gépet a GENERAL ELECTRIC Healthcare gyógyászati berendezéseket gyártó cégtől, az ipari piacvezetőtől rendeltük meg. A gépet külföldről hozzák Magyarországra, ezért kb. 6 hónapot kell várni (nyár elején érkezhet meg).

A Közösség segítségével

Kimondhatatlanul hálásak vagyunk Nektek és meleg szívvel gondolunk mindenkire, aki csak egy kávé árával segített. Köszönjük, hogy velünk vagytok, hogy adományoztok, vásároltok, licitáltok, követtek minket a közösségi média oldalainkon. Köszönjük, hogy vagytok Nekünk, köszönjük, hogy vagytok. 

Adományozási lehetőségek

Az aktuális gyűjtési kampányainkat Facebook oldalunkon tudjátok követni, támogatni pedig az alábbi módon tudsz:

Utalási lehetőség

Név: Alapítvány az Alapítványokért

Számlaszám: 11713036-21451047 (OTP Bank)

Közlemény: érvényes kampány

Külföldről való utaláshoz:

IBan: HU61117130362145104700000000

Swift: OTPVHUHB

Paypal:

https://www.paypal.com/donate/?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=MY2XFCLWELEHL&source=url

Vásárolj jótékonysági webopunkban

Egy megosztás is nagy segítség!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Jelentkezz be, vagy regisztrálj!