Skip to content

Összegyűlt 20,5 millió Ft Giraffe Shuttle életmentő gépre [Miskolc]

Nem tudjuk eléggé és elégszer megköszönni Nektek, kedves közösségünk, hogy jóságos, önzetlen adományaitokból összegyűlt 20.500.000 Ft Giraffe Shuttle életmentő gépre, amit a B-A-Z. Megyei Kórház Gyermek Intenzív Osztály Betegeinek Gyógyulásáért Alapítvány (Miskolc) számára adományozunk!

Mivel ez a gép egy speciális orvosi eszköz, beszerzése időt igényel, a gépet már meg is rendeltük, ezért nincs más dolgunk, mint várni. (Várhatóan 6 hónap múlva érkezhet meg a az életmentő gép, tehát kb. nyár elején).

Sajnos az eredetileg kalkulált ár magasabb kb. 2.000.000 forinttal az euro-forint árfolyam változása miatt, ezért a gép ára 18.000.000 Ft, azonban az óriási közösségi támogatásnak hála közel 20.500.000 Ft-ot sikerült összegyűjteni, a posztunk kb. 1,4 millió embert ért el! 

Köszönjük a megosztásokat, hozzászólásokat és természetesen a jóságos, önzetlen adományokat!

Miért van szükség a Giraffe Shuttle életmentő gépre?

“Minden újszülött megérdemli, hogy biztonságosan utazhasson a szülőszobáról a koraszülött intenzív osztályra.

Hatalmas előrelépés a kórházon belüli transzport területén. A Giraffe Shuttle a babák egyenletes ellátását segíti. A megszakításmentes kórházon belüli út közben meleg és stabil környezetet biztosít az újszülött számára.”

– General Electric (gyártó)

Gondolj csak bele, milyen kockázatos egy pár 100 grammos apróságot a szülőszobából a koraszülött osztályra szállítani, hiszen a tüdeje még fejletlen, önállóan nem tud lélegezni – és ez csupán egyetlen tényező, amit kiemeltünk! A Giraffe Shuttle gép áthidalja ezt a problémát, ezért óriási segítséget jelent az orvosok, nővérek és persze a szülők számára is.

Mit tud a Giraffe Shuttle életmentő gép?

Az elérhető legújabb és legjobb felszereltségű életmentő gépet rendeltük meg a miskolci picik számára azért, hogy tökéletesen kielégítse az igényeket és minél hosszabb ideig használhassák a picik gondozása során.

Maga gép áll egy az irányító agyból és egy stabil, kerekes vázból, ami lehetővé teszi, hogy szükség esetén a babákat szállítsák anélkül, hogy közben veszélybe kerülnének (a gép működteti a babákat életben tartó eszközöket). Az agyhoz kapcsolódik a speciális, Omnibed hibrid inkubátor, ami egy mozdulattal zártból nyitott inkubátorrá alakítható (ez is egy új innováció) és biztosítja a beállított hőmérsékletet, így akár az 500 gramm alatti babák esetén is használható. Ezt az egységet egészítjük ki kékfényterápiás eszközökkel, ami szintén egy hasznos eszköz  és gyakorlatilag a fénytakaróval egyenértékű. (A fénytakaró a koraszülöttekre káros, tartós sárgaság leküzdésében segít, önmagában ez is több millió forintba kerül).

Az inkubátor nyithatósága révén az újszülöttet, a kórházi dolgozót, vagy a családtagokat érő stressz is jelentősen csökken, mely a csecsemő zárt inkubátorból nyitottba való áthelyezése során léphet fel, hiszen ez esetben erre nincsen szükség. Sőt, ezáltal kevesebb készüléket igényel az újszülöttek teljes körű ellátása, ami a Kórház számára fontos tényező, hiszen csökken az eszközök helyigénye.

Honnan rendeltük meg a gépet?

A Giraffe Shuttle életmentő gépet a GENERAL ELECTRIC Healthcare gyógyászati berendezéseket gyártó cégtől, az ipari piacvezetőtől rendeltük meg. A gépet külföldről hozzák Magyarországra, ezért kb. 6 hónapot kell várni (nyár elején érkezhet meg).

A Közösség segítségével

Kimondhatatlanul hálásak vagyunk Nektek és meleg szívvel gondolunk mindenkire, aki csak egy kávé árával segített. Köszönjük, hogy velünk vagytok, hogy adományoztok, vásároltok, licitáltok, követtek minket a közösségi média oldalainkon. Köszönjük, hogy vagytok Nekünk, köszönjük, hogy vagytok. 

Adományozási lehetőségek

Az aktuális gyűjtési kampányainkat Facebook oldalunkon tudjátok követni, támogatni pedig az alábbi módon tudsz:

Utalási lehetőség

Név: Alapítvány az Alapítványokért

Számlaszám: 11713036-21451047 (OTP Bank)

Közlemény: érvényes kampány

Külföldről való utaláshoz:

IBan: HU61117130362145104700000000

Swift: OTPVHUHB

Paypal:

https://www.paypal.com/donate/?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=MY2XFCLWELEHL&source=url

Vásárolj jótékonysági webopunkban

Egy megosztás is nagy segítség!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Magyarországi koraszülött és újszülött osztályok térképe