Skip to content

Összegyűlt a gyulai életmentő gépre az adomány – köszönjük Balázséknak!

Közel 6 hónapja folyt a gyűjtés a gyulai koraszülött babák életmentő gépére, mikor egy szerencsétlenség meghozta a lendületet és végül pár napon belül sikeresen összegyűlt a szükséges összeg, sőt, még több adományt kaptunk. A Rádió1 és Balázsék műsorának köszönhetően összesen 26.303.497 Ft támogatás érkezett a Plüss Kommandó számlájára néhány nap leforgása alatt.

A 6 hónapos gyűjtés

Hála Neked, Nektek, a Közösségünk önzetlenségének és jóságának általában 1-2 hét alatt összegyűlik annyi adomány (1.850.000 Ft), amiből egy koraszülött osztályt fel tudunk szerelni babafészek csomagokkal. Nem volt ez másként sem az első életmentő Giraffe géppel sem, amire gyűjtést indítottunk a miskolci pici babákért.

Egészen elképesztő, hogy a 18.000.000 Ft szinte ugyanannyi idő alatt jött össze, mint az egy nagyságrenddel kisebb összeg, sőt, még több is, ezért meg sem álltunk, folytattuk a gyűjtést a gyulai babáknak! Sajnos azonban a folyamat lelassult. Bár folyamatosan érkezett az egy-egy kávé ára, nem gyűlt össze a gépre elegendő adomány.

Már az 5. hónap végén jártunk, mikor még közel 5.000.000 Ft hiányzott. Ekkor történt egy váratlan esemény, ami először gondot és keserűséget hozott, de aztán a visszájára fordult a történet. Nyilka Ildikó elnökünkkel Balázsék is beszélgettek erről az abszurd históriáról az április 27-ei adásban a Rádió1-en.

Hogyan kerültünk Balázsék műsorába?

Egy családi kálváriába keveredett az Alapítvány, mikor egy 3 gyerekes apa bosszúból elutalta felesége teljes céges vagyonát a számlánkra. Az összeget visszautaltuk, Nyilka Ildikó beszélt a családdal, s lassan fény derült az igazságra. A történtek bejárták a magyar sajtót, a RTL Klub, a TV2 és Rádió1 műsorai is beszámoltak a hírről. Így került be történetünk Balázsék reggeli műsorába. A teljes sztorit erre a linkre kattintva olvashatjátok.

A hír és a számlaszámunk is kiderült Balázsék műsorának Facebook oldalára, ettől kezdve csak úgy záporoztak az adományok, több 100, több 1000 utalást kaptunk önzetlen, jóságos emberektől. 

Mire gyűjtöttünk? Mi ez az életmentő gép?

A Giraffe Shuttle életmentő gép egy transzport egység, amihez csatlakoztatni lehet egy úgynevezett hibrid inkubátort. A transzport egység biztosítja az áramellátást az inkubátornak és a koraszülött babát életben tartó berendezéseknek, például a lélegeztetőgépnek. Ez a gép teszi lehetővé, hogy a koraszülött babákat biztonságban szállíthassák a kórházon belül vizsgálatokra, illetve a szülőszobából vagy műtőből a koraszülött osztályra miközben a kellő hőmérsékleten lehet tartani minden sérülés nélkül.

Egy Giraffe Shuttle transzport egység és a hozzá kapcsolható hibrid inkubátor ára (euró árfolyam függvényében) kb. 18.000.000 Ft. Mivel a szerencsés gyűjtés során a 26.303.497 Ft támogatás érkezett be, a fennmaradó összeget a következő két koraszülött osztály között osztjuk meg:

  • Semmelweis Egyetem – Baross utcai részleg: 4.000.000 Ft
  • Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház, Győr: 2.000.000 Ft

Mindkét kórház számára egy életmentő Giraffe Shuttle gépet szeretnénk adományozni. A hivatalos gyűjtést hamarosan indítjuk. Figyeld a Facebook oldalunkat, ahol minden hírt megosztunk!

Ha támogatni szeretnéd győr és a SOTE pici hőseit

Utalás

Alapítvány az Alapítványokért

OTP 11713036-21451047

️Közlemény: “Győr” VAGY “SOTE Baross utca”

Külföldről való utaláshoz:

IBAN: HU61117130362145104700000000

Swift: OTPVHUH

Paypal

ADÓ 1% – határidő: május 20.

Szervezetünk neve: Alapítvány az Alapítványokért

Adószámunk: 18941548-1-41

Vásárolhatsz jótékonysági webshopunkból is

Köszönjük, ha a pici hősöket segíted adományoddal!

Egy megosztás is nagy segítség!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Magyarországi koraszülött és újszülött osztályok térképe