Skip to content

Pici hős Dominik már több millió forinttal segített

A Plüss Kommandó történetében nem először fordul elő, hogy egy kedves édesanya felismeri saját babáját azokon a fotókon, amik a babafészek adományozás előtt készültek egy-egy koraszülött osztályon. Ezek az apróságok még összecsavart törölközők és lepedők között fekszenek, s csak várják, hogy a Plüss Kommandó végre megérkezzen hozzájuk is.

De miért teszünk ki ilyen képeket? Azért, hogy lássátok, miért is dolgozunk mi. Muszáj, hogy tudjátok, mennyire nagy szükség van a puha, ölelő babafészkekre.

Vagyis, ezeknek a pici hősöknek köszönheti minden apróság, hogy sikerül összegyűjteni az adományokat. Hiszen így TI pontosan látjátok, hogy ők hiányt szenvednek. 

Ezúton is köszönünk minden önzetlen és jóságos adományt Nektek! Fantasztikus közösség vagytok, amit nem tudunk elégszer megköszönni.

És a csoda újra és újra megtörténik. 

Egy korábbi blogunkban már beszámoltunk egy ilyen esetről (Leon a pici hős és a székesfehérvári csoda), most következzen egy újabb!  

Ő itt Dominik, akit a Plüss Kommandó csapattagjai csak úgy emlegetnek, a “zöld lepedős baba”. 

Drága pici Dominik a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház Perinatális Intenzív Centrumában (=PIC, koraszülött intenzív osztály) feküdt, mikor ez a kép készült róla. Édesanyja, Kolompár Malvin – Csöpike messengeren keresett fel minket és felidézte az ő kis történetüket. Ezt meséljük most el Nektek!

Csöpi esetében a babavárás szerencsére problémamentes volt, de a 29. héten sajnos vizesedés alakult ki és végül úgynevezett toxémia* , illetve magas vérnyomás is súlyosbította a helyzetet. Pici Dominik szívverése lassulni kezdett, a méhlepény pedig elmeszesedett, ezért az orvosoknak nem volt választása. Csöpi babáját sürgősségi császárral hozták a világra 2020. május 27-én, 1.610 grammal és 42 cm-es testhosszal született meg.

*terhesség miatt kialakuló betegség, ami az édesanya és a baba életét is veszélyezteti

Dominik egy jó ideig a győri koraszülött osztály kis lakója volt, de ma már nagyfiú, szépen nő, fejlődik, vidám gyerek.

Dominik baba zöld lepedős fotója komoly nézettséget ért el és még sokáig fent volt a Plüss Kommandó facebook oldalán. Így a “zöld lepedős pici hős” és a TI és segítségetekkel azóta több millió forint gyűlt össze. Több koraszülött osztály számára biztosítottunk babafészkeket, plüss ölelő kezeket, babasapkákat és egyéb gyógyulást segítő textileket. Többek között a győri PIC számára is adományoztunk babafészek csomagokat, ahol Dominik baba is gyógyulgatott és várta, hogy végre szerető családja körében lehessen.

Köszönjük Kolompár Malvin – Csöpikének és Dominiknak, hogy segítettek! Sok egészséget és sok-sok boldog pillanatot kívánunk nekik.

Egy megosztás is nagy segítség!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Magyarországi koraszülött és újszülött osztályok térképe