Skip to content

Tatabányán is átadtunk babafészek csomagokat

Sokadszorra ismételtük/ismételtétek meg a csodát és sok-sok kávé ára gyűlt össze önzetlen adományaitokból, amiből egy újabb kórház számára sikerült ajándékoznunk saját fejlesztésű babafészek csomagokat.

2021. december 7-én a tatabányai Szent Borbála Kórházat is megleptük 1.850.000 Ft textilcsomagokkal és bízunk benne, hogy ezek az eszközök sokat segítenek majd az orvosoknak, nővéreknek is a picik ápolásában. Köszönjük a közösségnek és mindenkinek, aki akár csak 1 kávé árával hozzájárult a gyűjtéshez!

Így segíti a picik ápolását a babafészek  Dr.Czelecz Zsuzsanna osztályvezető főorvos szerint

„Koraszülöttjeink számára az édesanyjuk méhe az ideális környezet. Koraszülés bekövetkezése miatt számukra ez már nem lehetséges. Tartós kenguru gondozással, bőr-bőr kontaktus biztosításával támogathatjuk őket legmegfelelőbben Amikor mindez nem kivitelezhető, fontos, hogy inkubátorban történő ellátásuk, ápolásuk számukra megfelelő minőségű és biztonságos támaszt nyújtó fészekben, textíliákban történjen. Ebben segít bennünket ez az adomány, melyet köszönünk koraszülöttjeink, az ellátók és a szülők nevében.”

Úszó-sportoló mintás anyagok

Az átadott textilek kb. 30%-a speciális, egyedileg tervezett textilből lett megvarrva. Ez az anyag máshol nem kapható, kifejezetten azért készíttettük, hogy érzelmileg támogassuk az édesanyákat. Az úszó figura azt szimbolizálja, hogy a koraszülött picik is egészséges felnőtteké cseperedhetnek, hogy akár élsportolóvá és válhatnak, mint koraszülött védnökünk, Verrasztó Evelyn, aki maga is koraszülött volt. Szeretnénk, ha azok a szülők, akik az inkubátor plexijén keresztül tehetetlenül nézik pici babájukat és csak bízni tudnak benne, hogy egészséges lesz, éreznék: van remény!

Szerény átadás

Sajnos a pandémia felerősödése az egészségügyi intézményeket arra kényszeríti, hogy ismét bezárják kapuikat, a látogatás szünetel, ezért a szokásos átadási ünnepséget nem tudtuk megtartani. Mivel azonban semmiképpen sem akartuk, hogy a tatabányai picik babafészek nélkül maradjanak, ezért úgy döntöttünk  helyi sajtó és média nélkül átadjuk a babafészek csomagokat. Nagy örömmel vettük azonban, hogy a Szent Borbála kórház már meg is osztotta az oldalán.

A kórház részéről és ami részünkről is 8 fővel lezajlott a gyors és egyszerű átadás. S bár nem tudtuk megadni a módját úgy, ahol illik, bízunk benne, hogy Ti, kedves és jóságos adományozóink is megértitek a helyzetünket. Ahogy írtuk, a Kórház saját Facebook oldalán is láthatjátok a hírt, így biztosak lehettek benne, hogy adományotok a legjobb helyre került és a tatabányai csöppségek is éppen olyan boldogan alszanak majd el benne, mintha ünnepélyes keretek között adtuk volna át őket.

Miért fontos nekünk a sajtó?

Számunkra a sajtó biztosítása az átadásokon azért fontos, mert egyrészt így Nektek, adományozóinknak is tudjuk igazolni, hogy minden forint utalást, paypalt, webshop vásárlást a babafészkekbe varrtunk, másrészt a hír hozzásegít minket ahhoz, hogy minden Kórházba eljussunk Magyarországon. Hiszen célunk nem kevesebb, mint az összes magyar koraszülött baba számára biztosítani azt, hogy egészséges felnőtté cseperedhessen.

A közösségi médiának és a sajtó megjelenéseinknek hála számos híres ember, cég, sőt Alapítvány állt már mellénk. 

Egyúttal a Plüss Kommandó hitelességét is növelik ezek a megjelenések. Az emberek egyre jobban hisznek nekünk, hisznek abban a jóban, amiért dolgozunk és mind többen segítik, támogatják a munkánk. Talán ezeknek a megjelenéseknek köszönhetjük azt is, hogy éppen Te is e sorokat olvasod.

Ezért kérjük hogy oszd meg Facebook posztjainak és kommentelj, lájkolj, hiszen így a Plüss Kommandóról szóló hírek szárnyakat kapnak és még több pici hőst menthetünk meg!

Ha Te is szeretnél adományozni, ezen a linken olvashatsz az adományozási lehetőségekről!

Babafészkek szakorvosi tanácsok alapján készülnek

Talán nem tudja mindenki, de a Plüss Kommandó babafészkei abban különböznek a webshopokban kapható babafészkektől, hogy a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika szakmai segítségével készülnek. Tanácsokat Dr. Nádor Csaba neonatológus főorvos és nővérkéi adtak, illetve Nagy Lívia egykori gyermekápoló és nemzetközi szinten is elismert, a koraszülöttek fejlődésével foglalkozó szakember is segíti munkánk. A babafészkeket és egyéb textileket a FINE képzéssel összhangban fejlesztjük tovább. A FINE képzés egy nemzetközi szakmai képzés, aminek keretében Európában a koraszülötteket ellátó szakembereket (orvosok, nővérek, ápolók) oktatják a legújabb szakmai ismeretekre.

Ezért a babafészkeink kialakítása és anyaga is különleges. Töltetük hipoallergén, a borításuk 100% OEKO-TEX pamutvászon, ami a legjobb a baba bőrének. Minden egyes textul hipoallergén környezetben készül, kézzel, gyönyörű mintákban, hiszen a megjelenés is fontos! Ezért készítünk gyönyörűséges babafészkeket kalocsai mintában, amit egyébként az időre érkezett babák számára is meg lehet vásárolni jótékonysági webshopunkban. Vásárlásoddal pedig a korababákat támogatod, ugyanis minden bevételt visszaforgatunk és adományozásra fordítunk.

Egy megosztás is nagy segítség!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Magyarországi koraszülött és újszülött osztályok térképe