Skip to content

Miért fontos beszélgetni a pocaklakóval?

„Napjainkra tényszerűen bebizonyosodott, hogy az ember lelki élete nem a születés, hanem a fogantatás pillanatával kezdődik. Létezik olyan módszer, az anya-magzat kapcsolatanalízis, amelynek segítségével az édesanyák és méhükben növekedő babájuk között egyfajta láthatatlan kötelék, lelki köldökzsinór jön létre. Mértékadó nemzetközi tudományos körök az eljárást a pszichológia területén a pszichoanalízis bevezetése óta a legnagyobb jelentőséggel bíró „találmányként” tartják számon. A legújabb kutatások szerint alkalmazásával a születés előtt a babák optimális fejlődési pályára állíthatók, és tökéletesen felkészíthetők a születés fájdalmasan szép élményére…”

Hidas György -Raffai Jenő – Vollner Judit: „Lelki köldökzsinór”

Tudományos kutatások is alátámasztják, hogy a méhen belüli élmények meghatározóak a baba számára, meghatározzák testi-lelki fejlődését és nagymértékben hozzájárulnak a személyiség fejlődéséhez. Dr. Bruce Lipton amerikai biológus és epigenetikus szerint már a várandóság 2. felétől egészen 6 – 7 éves korig a magzat/gyermek mindent „letölt”, ami körülötte zajlik, olyan, mint egy videó-felvevő. Ezeket az információkat, hangokat, képeket, eseményeket letölti a tudatalattijába. Mindannyian kb. 90%-ban innen, a tudatalattinkból működünk felnőtt korban is, innen származnak bizonyos helyzetekben a reakcióink. Ezért fordulhat elő az, hogy – bár nagyon nem szeretnénk úgy viselkedni, mint a szüleink – mégis, ha már van gyermekünk, észre vehetjük bizonyos élethelyzetekben, hogy pont úgy viselkedünk… Tehát kiemelkedő fontosságú, hogy jó vagy rossz programokat fog tudni letölteni a gyermekünk tőlünk, a szüleitől. Felelősség is, hogy kommunikáljunk már magzati korban a gyermekünkkel.

Mondjuk el a magzatunknak, mennyire szeretjük őt, milyen jó, hogy itt van velünk. Nyugtassuk meg, hogy minden rendben van, a legjobb helyen van itt a pocakban 9 hónapig. Énekeljünk, táncoljunk, hallgassunk jó zenéket, ezeket a pocaklakó is szeretni fogja. Tudnia kell, hogy a pocakban a legjobb neki 9 hónapig, akkor nagy valószínűséggel időben fog kijönni. Azt is tudnia kell, hogy 9 hónap után pedig a legjobb helyen lesz majd itt, a számára most még külső világban, ahol szuper élmények várják és a szülei szerető karjai, ölelése, mosolya és feltétel nélküli szeretete.

Te mit mondanál születendő gyermekednek?

Egy megosztás is nagy segítség!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Magyarországi koraszülött és újszülött osztályok térképe