Miben gondolkodunk?

Plüss Kommandó vagyunk, hadműveletekben gondolkodunk.

Olyan különleges hadműveletekben gondolkodunk, amik egy-egy nemes célt szolgálnak. Várjuk a jelentkezését minden olyan rendezvénynek, intézménynek, közösségnek, ahol lecsaphat a Plüss Kommandó, hogy megmutathassa a fontos emberi értékek, a jóság és a szeretet erejét. Mindemellett a Plüss Kommandó egy szuper önkéntes közösség, ahol mindnyájan abban hiszünk, hogy a plüss érték volt annak aki adta, és érték lesz annak, aki kapja. Hiszünk a plüssök örök körforgásában.

A haditervünk a szeretetre épül. És rád!

A Plüss Kommandó legerősebb fegyvere a közösség ereje. Ezért nem működhet Nélküled!

A kezdeményezés segítségével összekötjük azokat akik szeretnének adni azokkal, akik hiányt szenvednek valamiben. A felajánlásokat olyan helyekre – főként beteg gyermekeknek, halmozottan hátrányos helyzetű családoknak, kórházaknak, stb. –  juttatjuk el, ahol valóban szükség van rá.

Ahhoz, hogy adni tudjunk, azok segítségét kérjük, akiknek van lehetősége a támogatásra. Hiszünk abban, hogy nem csak pénzzel lehet egy-egy ügyet támogatni. Mégis mire gondolunk?

Önkéntesség

Gyakran szervezünk Plüss kommandós rendezvényeket, amikhez önkéntesként csatlakozhatsz. Lehetsz például fotós vagy riporter, így a munkáddal segítheted a Plüss Kommandó hadihíreinek terjesztését. Lehetsz olyan önkéntes, aki segít bezsebelni azt a rengeteg plüsst, amit kapunk a felajánlóktól, vagy segíthetsz eladni azokat, amiket már fertőtlenítve és Szeretetszalaggal átkötve viszünk a rendezvényre. Vagy akár hozhatsz enni-innivalót a csapatnak, hogy az egész napos rendezvényen erre ne legyen gondunk, és bírjuk a hajtást.

Webshop

És már van webshopunk is, ahol Szeretetszalaggal ellátott plüssöket is tudsz venni, ezzel támogatva a hadműveleteinket. Minden megvásárolt és új esélyt kapott kis kedvenccel támogatsz egy jó ügyet, hiszen minden plüss egy adomány:  “Neked egy plüss, másnak egy esély” 

De nem csak ezért különlegesek ezek a plüssök, hanem azért is, mert a szeretet erejével, egy Szeretetszalaggal adjuk neked. A Szeretetszalag szimbolizálja a megbonthatatlan köteléket közted és a plüssöd között. Mivel ez a szalag egyedi és sorszámozott, a birtokában akár értékes ajándékokat, élményt is nyerhetsz a minden évben megrendezett decemberi sorsolásunkon.

Mire gyűjtünk, és hogy állunk éppen most?

Ma Magyarországon minden 10. baba koraszülött, ezért azonnali, speciális ellátásra van szüksége. Egy esélyre az életre. A Koraszülött Hadművelet keretében ezeknek a babáknak az ápolását és életmentését segítő eszközökre gyűjtünk. 

Kezdeményezésünk ötletgazdája és az Alapítvány az Alapítványokért kuratóriumi elnöke, Nyilka Ildikó. Ildikó – aki egykor maga is koraszülött babának adott életet – álmodta meg és valósította meg ezeket a magyar, speciális új, innovatív orvosi textileket (koraszülött babafészek csomagok) dr. Nádor Csaba a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika neonatológus főorvosa és Chonjo Diána nővér szakértelmével és tapasztalatai alapján. 

A lányom 26 éve született 26 hétre 1,27 kilogrammal. Ma lenne egy 26 éves fiam is. Ha egy babának nem sikerült, 100 ezer koraszülött babának szeretnék segíteni

Ilyen speciális koraszülött babafészek csomagokat szeretnénk adományozni összesen 23 magyarországi koraszülött osztálynak. A koraszülött babafészek csomagok értéke kórházanként meghaladja az egymillió forintot, míg egy Giraffe Shuttle életmentő  inkubátorvezérlő ára 4,127 500 forint, Giraffe Shuttle inkubátor hozzá  10.000.000 Ft  egy fénytakaró pedig 2 500 000.-4.500 000 Ft.  Ahhoz, hogy minden eszközt a megfelelő mennyiségben el tudjunk juttatni 23 koraszülött osztályra, óriási összegre van szükségünk. 

300 000 000 forint. Hatalmasnak tűnik, de tudd: a segítségeddel sikerülhet összegyűjteni.

Ha felnézel az oldal tetejére akkor láthatod, hogy jelenleg hány forintunk van. Minden forint egy kis lépés, hiszen PIC és NIC 23 koraszülött osztály van Magyarországon (PIC = Perinatális Intenzív Centrum, NIC = Neonatális Intenzív Centrum), ahol minden nap több baba is születik a kelleténél hamarabb. Országosan évente ez 9000 babát jelent! Nekik gyűjtünk. És azért, hogy az ő szüleiknek megkönnyítsük azt az időszakot, ami annyira különbözik más babákétól: az első hónapokat, amíg a koraszülött babát nem tarthatják a karjukban nem ölelhetik át, nem puszilhatják meg, és csak egy inkubátoron keresztül figyelhetik a kis törékeny testét. A szülőknek is szeretnénk segíteni, hogy biztonságban tudhassák gyermeküket. Hiszen az édesanya és édesapa is ott ülnek az inkubátor mellett, végtelen napokon és éjszakákon át szinte pislogás nélkül figyelik gyermekük minden apró lélegzetét. Idegeik pattanásig feszülnek, miközben azt hallgatják, vajon máshogy pittyennek-e a műszerek, amik a baba életfunkcióit figyelik.

Sokan azt gondolják a koraszülött babákról, hogy „nem lehet olyan nagy a baj, mindössze egy kicsit korábban érkeztek a világra”. Ez azonban nem igaz. A koraszülött babáknál gyakori, hogy nem minden szervük fejlődik ki tökéletesen. Vannak közöttük többen, akik szellemi vagy testi fogyatékossággal élik majd le az életüket. És van olyan, akit a szülei soha nem vehetnek majd kézbe – mert négyből csak három baba fogja elhagyni az inkubátort, a negyedikből pedig angyalka lesz.

A koraszülött babák különlegesen gyengéd törődést, és maximális odafigyelést igényelnek, miközben nekik nem adatik meg az, ami a többi babának természetes: az, hogy minél több időt töltsenek a szülő közelségében. Ezért van szükség azokra a speciális allergénmentes textil eszközökre, amik segítik a babák idegrendszeri fejlődését és javítják a komfort- és biztonság érzetüket

Mivel korábban nem léteztek szabványosított, az inkubátorba helyezhető textilek, ezért a nővérek kénytelenek voltak összetekert lepedőket és törülközőket használni. Például a “J” támasztó (ami a világon is egyedülálló innováció) nem csak megtámasztja a babákat, hanem a picik úgy kapaszkodnak bele, mint a költökzsinórba. Ezért a jelentősége ezeknek a textileknek felbecsülhetetlen

Egy koraszülött babafészek csomag tartalma

Így tudsz nekünk segíteni

Rendezvényeken

Hozz egy plüsst, vegyél egy plüsst – mert tudod, „Neked egy plüss, másnak egy esély” -; vagy csak gyere el, hívj magaddal egy barátot, családtagot és csatlakozzatok hozzánk – „Figyeld a lakókörnyezetedet, mert nálad is bármikor lecsaphat a Plüss Kommandó!”

Adománypontokon

Klasszikus adománygyűjtő dobozok segítségéve

Plüss Pontokon

Ide is vihetsz és itt is vehetsz plüsst, mert ezzel támogatod a kezdeményezést

Klasszikus támogatási útvonalakon

Adó 1%, bankszámlára történő utalás, paypal

Webshopunkban történő vásárlással

Ahol nem csak plüssöket rendelhetsz tőlünk, de a babafészek csomagokat is megvásárolhatod, akár otthonra, vagy ha szeretnéd, rögtön fel is ajánlhatod egy kórháznak

Egyéb módokon

Akár önkéntességgel, akár eszköz támogatással (például mindig szükségünk van plüss raktárakra, adományátadásokon teherautóra, stb.)

Kik vannak a háttérben?

Egy megosztás is nagy segítség!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email